някакъв слоган тук...

НОВИНИ и СЪБИТИЯ

Всички новини

БЮЛЕТИН

Искате винаги да сте добре информирани за нашите най-нови предложения?

Абонирайте се за нашия месечен бюлетин.

Абонамент

Новини

Скоро ще бъде налично обучение по COBIT 5

04 Май 2012

Обучение по COBIT 5 ще бъде предлагано от ISACA и от акредитирани обучителни организации.
С новата рамка на COBIT, идва и необходимостта за обучение на ИТ и бизнес професионалисти, за същността на COBIT, как трябва да се използва и прилага. Две обособени части на обучението са установени и планирани (за изпълнител и за оценител).
 

Изисквания при курсовете COBIT 5

И при двете насоки, изискването за курса ще бъде сертификат от преминат курс COBIT Foundation, следван от сертификат от преминат курс IT Process.
След успешно преминава на нивата Foundation и Process,  всеки който желае допълнително обучение, може да го направи спрямо посочените насоки. 

- За изпълнител – тази насока е за хора, които желаят да бъдат обучени да прилагат и/или да съветват  предприятия при прилагане на COBIT 5, при управлението и ръководството на информационните технологии. Желаещите могат да бъдат сертифицирани като COBIT изпълнители, ако преминат успешно последния изпит и отговорят на всички изисквания.

- За оценител – тази насока е за хора, които желаят да бъдат обучени да правят оценки на базата на COBIT, използвайки ISO/IEC 15504. Желаещите могат да бъдат сертифицирани като COBIT оценители, ако преминат успешно последния изпит и отговорят на всички изисквания.

Сървис Центрикс е златен партньор на UiPath